Terug

Alles over omvormers in zonnepanelen installaties

omvormers_energreen.avif

In een zonnepaneleninstallatie is de omvormer een essentieel onderdeel. Deze zet de gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt om in bruikbare wisselstroom, waardoor je elektrische apparaten in huis kunt laten werken.

Waarom is de omvormer zo belangrijk?

Zonnepanelen produceren gelijkstroom, maar ons huishoudelijk elektriciteitsnetwerk werkt op wisselstroom. De omvormer speelt hierbij een cruciale rol door de opgewekte gelijkstroom om te zetten naar het juiste type stroom voor gebruik in huis. Daarnaast fungeert de omvormer als een beveiligingssysteem met functies zoals bescherming tegen overbelasting, kortsluiting en extreme temperaturen.

Micro-omvormers: Een innovatieve oplossing

Naast traditionele omvormers zijn er ook micro-omvormers. Deze worden achter individuele zonnepanelen geplaatst, waardoor elk paneel zijn eigen omvormer heeft. Dit minimaliseert de impact van schaduw op de prestaties van de gehele installatie. Micro-omvormers schakelen zelfs naar een 'Burst Mode' bij weinig licht om de energieproductie te maximaliseren.

Voordelen van micro-omvormers:

Minimaliseert impact van schaduw op zonnepanelen Verhoogt de totale energieproductie, zelfs bij weinig licht Individuele monitoring en probleemoplossing per paneel Wil je het meeste halen uit je zonnepaneleninstallatie? Vertrouw op onze experts om de juiste omvormer te kiezen en de efficiëntie van je systeem te optimaliseren.

Optimaliseer je zonnepaneleninstallatie met de juiste omvormer en geniet van maximale energieopbrengst.

Kies voor micro-omvormers als je te maken hebt met schaduwrijke gebieden of als je de prestaties van elk paneel afzonderlijk wilt kunnen monitoren. Onze experts staan klaar om je te helpen bij het maken van de beste keuze voor jouw specifieke situatie. Maak vandaag nog een afspraak en zet de volgende stap naar een duurzamer huis.

Met de juiste omvormer zorg je ervoor dat je zonnepanelen optimaal presteren, waardoor je meer energie bespaart en je ecologische voetafdruk verkleint.

Laat je adviseren door onze specialisten en ontdek hoe je het meeste uit je zonne-energie kunt halen.

Meer weten?

Vraag jouw persoonlijke Energreen offerte aan

Ontvang nu moeiteloos jouw persoonlijke offerte door de perfecte configuratie te berekenen met slechts enkele klikken. Maak de overstap naar groene energie eenvoudig en ontdek hoeveel je kunt besparen!

© 2024 Energreen. All rights reserved.