Terug

Bespaar met een thermodynamische boiler

thermo_boiler_afb1.avif

Bespaar met een Thermodynamische Boiler

Wist je dat warm water gemiddeld 15% van je elektriciteitsrekening uitmaakt en dat het verwarmen van koud water de helft van je energieverbruik in huis kost?

😮 Dat is enorm, toch?

Vooral als je bedenkt dat ons gebruik van warm water niet seizoensgebonden is zoals verwarming, maar het hele jaar door plaatsvindt!

Om je kosten te verlagen en je ecologische voetafdruk te verkleinen, is het dus belangrijk om een goed systeem te kiezen voor het verwarmen van water. De thermodynamische boiler is de oplossing bij uitstek.

Ontdek hieronder waarom.

Hoe werkt een thermodynamische boiler?

Een thermodynamische boiler bestaat uit een warmtepomp en een warmwaterreservoir. Om warm water te produceren, haalt het systeem warmte uit de omgevingslucht met behulp van de warmtepomp. Deze warmte wordt vervolgens overgedragen aan het water in het reservoir.

Hierdoor verbruikt je boiler minimaal elektriciteit en kun je tot wel 70% energie besparen per jaar. Bovendien verdient de investering zichzelf gemiddeld binnen 2 tot 4 jaar terug.

thermo_boiler_afb2.avif Pas je warmwaterverbruik aan

Met een geprogrammeerde instelling kun je je warmwaterverbruik afstemmen op je behoeften:

  • De AUTO-modus automatiseert het aan- en uitschakelen van je boiler tijdens piekuren en daluren, zodat je 's ochtends veel warm water hebt en 's avonds minder.
  • De ECO-modus maximaliseert energiebesparing.
  • Met de BOOST-modus kun je extra warm water verkrijgen wanneer nodig.
  • De AFWEZIGHEID-modus schakelt je boiler uit tijdens vakanties om onnodig energieverbruik te voorkomen. Houd er rekening mee dat het enkele uren kan duren voordat je weer voldoende warm water hebt na heractivering.

Ecologische en economische voordelen

Van alle oplossingen om energie te besparen in huis, loopt de thermodynamische boiler voorop als het gaat om hernieuwbare energie:

  • Je water wordt verwarmd met 100% hernieuwbare energie, omdat de lucht een gratis en onuitputtelijke energiebron is.
  • Het produceert tot 10 keer minder broeikasgassen dan elektrische modellen, waardoor het niet-vervuilend is.
  • Het verbruikt 3 keer minder elektriciteit dan een conventionele boiler.
  • Het rendement kan tot 4 keer hoger zijn dan dat van een elektrische boiler, waardoor je elektriciteitsverbruik aanzienlijk wordt verminderd.
  • Het voorziet in de warmwaterbehoeften van het hele gezin (2 tot 6 personen, afhankelijk van de capaciteit van het reservoir).
  • Dankzij de elektrische bijverwarming heb je het hele jaar door warm water, ongeacht de weersomstandigheden.
  • Het is bovendien stil: het geluidsniveau is vergelijkbaar met dat van een vaatwasser.

💡 Tip: installeer je boiler in een niet-verwarmde en goed geïsoleerde ruimte, zoals een washok, kelder of garage. De restwarmte van de ruimte optimaliseert het rendement van je boiler.

thermo_boiler_afb3.avif

Maximaliseer je zelfverbruik

Wist je dat je door een thermodynamische boiler te combineren met zonnepanelen kunt profiteren van gratis energie?

Zonnepanelen vangen zonne-energie op en transporteren die naar je boiler. De boiler slaat de energie op en gebruikt deze om water te verwarmen zonder extra kosten. Door zonne-energie te combineren met je thermodynamische boiler, verwarm je water met 100% hernieuwbare en gratis energie.

🔋 Waarom wordt zelfverbruik steeds belangrijker?

Met de invoering van het prosumententarief wordt het steeds belangrijker om de energie die we produceren met zonnepanelen ook zelf te verbruiken. Het prosumententarief is een vergoeding voor de hoeveelheid energie die je uit het net haalt. Daarom is het cruciaal om de productie van energie af te stemmen op het verbruik. Een thermodynamische boiler kan hierbij helpen door overtollige energie van je zonnepanelen op te slaan en beschikbaar te maken wanneer je het nodig hebt.

☀️ Resultaat? Een aanzienlijke verbetering van je zelfverbruik en dus minder energieverbruik van het netwerk! ☀️

Een langetermijninvestering

🚰 Bij de installatie van een thermodynamische boiler is het belangrijk om het budget voor de installatie in overweging te nemen. Gemiddeld kost het systeem tussen 2.500 en 3.500 EUR, afhankelijk van de capaciteit (150 tot 300 liter). Hoewel duurder dan een elektrisch model, verdien je deze investering veel sneller terug.

Door het juiste model te kiezen voor je woning en gezinssamenstelling, bespaar je aanzienlijk op je energierekening:

  • 50% besparing vergeleken met een boiler geïntegreerd in een ketel.
  • Bijna 70% besparing in vergelijking met een elektrische of gasboiler.

Omdat lucht een gratis en oneindige bron is, bespaar je geld, verminder je je energieverbruik en help je het milieu. Interessant, nietwaar?

Ben je klaar om je oude boiler te vervangen?

Morgen zal alle energie hernieuwbaar zijn.

Jouw Energreen Team

Vraag jouw persoonlijke Energreen offerte aan

Ontvang nu moeiteloos jouw persoonlijke offerte door de perfecte configuratie te berekenen met slechts enkele klikken. Maak de overstap naar groene energie eenvoudig en ontdek hoeveel je kunt besparen!

© 2024 Energreen. All rights reserved.