Terug

Je warmtepomp op zonnepanelen laten draaien. Is dat mogelijk?

Zonnepanelen + warmtepomp, een winnende combinatie?

Warmtepomp_afbeelding.jpg

Als we denken aan het opwekken van groene en duurzame energie, komen zonnepanelen vaak als eerste in ons op.

Maar wist je dat je jouw energierekening bijna kunt elimineren door jouw zonnepanelen te combineren met een warmtepomp? Deze winnende combinatie biedt niet alleen een milieuvriendelijke manier om jouw huis te verwarmen, maar verlaagt ook je afhankelijkheid van traditionele energiebronnen.

Blij gezin in het gras voor hun huis dat draait op duurzame energie

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte aan externe bronnen zoals water, grond en lucht, en zet deze om in bruikbare warmte voor jouw huis of water. Het is een zuinige en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing die elektriciteit nodig heeft om te functioneren, maar tegelijkertijd schone, hernieuwbare energie voor jouw huis levert.

Voor- en nadelen van een warmtepomp

Hoewel een warmtepomp efficiënt werkt in goed geïsoleerde nieuwe huizen, kan de initiële investering hoog zijn. Toch biedt het voordelen zoals het gebruik van natuurlijke, onuitputtelijke warmte en aanpassingsvermogen aan bestaande verwarmingssystemen.

Warmtepomp en zonnepanelen, een winnend team

Door jouw warmtepomp aan te sluiten op jouw zonnepanelen, gebruik je de groene energie van zonnepanelen en thuisbatterij om de warmtepomp van stroom te voorzien. Deze combinatie verlaagt niet alleen je energierekening aanzienlijk, maar verkleint ook jouw ecologische voetafdruk.

verlaag je energierekening door het winnend team van zonnepanelen, thuisbatterij en een warmtepomp

Verhoog je eigen 100% groene energieverbruik

Door te kiezen voor zonnepanelen in combinatie met een warmtepomp draag je bij aan de energietransitie naar een koolstofneutrale toekomst. Bovendien zijn er diverse premies beschikbaar voor de aankoop van een warmtepomp, vooral bij renovatieprojecten. Raadpleeg de website van de Vlaamse overheid voor alle huidige subsidies en om te weten of je in aanmerking komt.


Ben je klaar om jouw warmtepomp te installeren als onderdeel van jouw Energreen Ecosysteem? Neem vandaag nog contact op voor een offerte op maat en ontdek hoe je jouw energieverbruik kunt verduurzamen.

Vraag jouw persoonlijke Energreen offerte aan

Ontvang nu moeiteloos jouw persoonlijke offerte door de perfecte configuratie te berekenen met slechts enkele klikken. Maak de overstap naar groene energie eenvoudig en ontdek hoeveel je kunt besparen!

© 2024 Energreen. All rights reserved.